در استان قزوین 1821 بیمار خاص شناسایی شده است

دکتر زهرا رجبی، مدیر امور بیماری ها و مراکز تشخیصی درمانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، روز 18 اردیبهشت 1398 برابر با روز جهانی بیماری های خاص و صعب العلاج گفت: بیماری های خاص، بیماری هایی با شیوع کم، درمان بسیار سخت و پُرهزینه هستند که مطابق دستورالعمل‌های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، شامل بیماری هموفیلی، تالاسمی، دیالیز خونی و صفاقی، MS، بیماری موکوپلی ساکاریدوز (MPS) و بیماری بال پروانه‌ای (EB) هستند. وی ادمه داد که در استان قزوین یک هزار و 821  بیمار خاص وجود دارد.

MS  شایع ترین بیماری خاص در استان

این مقام مسؤول با بیان اینکه در حال حاضر شایع ترین نوع بیماری خاص در استان قزوین، بیماری MS  است؛ گفت: معاینه و مشاوره‌های تخصصی، تامین داروهای تخصصی، انجام آزمایشات و خدمات تصویر برداری مشخص شده، خدمات توان‌بخشی، تزریق خون و فاکتورهای انعقادی خونی، خدمات مورد حمایت بیماران خاص است که به صورت رایگان در مراکز درمانی استان ارائه می شود.

شیمی درمانی 450 بیمار سرطانی در مراکز آموزشی - درمانی

دکتر رجبی در ادامه به بیماری های صعب‌العلاج نیز اشاره کرد و گفت: هر بیماری که به صورت مدت‌دار بوده و درمان آن سخت باشد، بیماری صعب‌العلاج نامیده می شود، اما بیماری های صعب‌العلاج مورد حمایت وزارت بهداشت، شامل: پیوند اعضا و سرطان است.

این مدیر حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در پایان اضافه کرد: در حال حاضر در مراکز آموزشی - درمانی ولایت و قدس، خدمات شیمی درمانی به بیماران سرطانی ارائه می شود و حدود 450 بیمار سرطانی در این مراکز، تحت خدمات شیمی ‌درمانی هستند.