در سال  97، هیچ موردی از ابتلا به وبا ، در استان قزوین مشاهده نشده است

جلسه کمیته فنی معاونت بهداشتی دانشگاه، با موضوع بررسی شاخص های برنامه های کنترل وبا و بیماری های منتقله از آب و غذا در استان قزوین، با حضور دکترمنوچهرمهرام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دکتر حمید رضا نجاری ،معاون بهداشتی دانشگاه، مدیران شبکه های بهداشت و درمان و رؤسای مراکز بهداشت شهرستان ها، معاونین، مدیران گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر، سلامت محیط و کار ،کارشناس هماهنگ کننده آزمایشگاه ها ،کارشناسان گروه مبارزه با بیماری های واگیر استان و کارشناسان مسئول وکارشناسان واحدهای پیشگیری و مبارزه با بیماری های شهرستان ها در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی در تاریخ 25 اردیبهشت ماه 98 برگزار گردید.

در این جلسه، دکترمنوچهر مهرام ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین ،به اهمیت تشخیص و درمان سریع در نجات جان بیماران مبتلا به وبا تاکید نمود. در ضمن با اشاره به اینکه در فصل رسیدن میوه ها و امکان استفاده از میوه های نشسته و میوه هایی از قبیل توت فرنگی که شستن کامل و ضدعفونی آنها سخت است و احتمال ابتلا به اسهال های خونی را بیشتر می کند، بر آموزش های عمومی پیشگیری و توجه به مراقبت اسهال های خونی تاکید نمود.

همچنین ایشان اطلاع رسانی عمومی در مورد مصرف مواد غذایی که کمتر به نظر می رسد عامل بیماری بوتولیسم باشند، مثل مصرف ماست چکیده خانگی را مهم دانست.

قابل ذکر اینکه در سال گذشته در استان تعدادی از افراد یک خانواده به دلیل مصرف ماست چکیده خانگی مبتلا به بوتولیسم شدند که خوشبختانه همگی تحت درمان قرار گرفتند و بهبود یافتند.

در این جلسه دکتر شیوا لقائی ، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، شاخص های برنامه های کنترل وبا و بیماری های منتقله از آب و غذا در استان در سال 97 را ارائه نمود و وضعیت این شاخص ها را در استان مطلوب اعلام کرد.

بنا به اظهار مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه ، در سال 97 تعداد 6376 مورد اسهال مشکوک گزارش شده در استان از نظر وبا آزمایش شدند که همگی از نظر وبا منفی بودند. به عبارت دیگر هیچ موردی از وبا در سال 97 در استان مشاهده نشد.

دکتر لقائی،بر توجه و مراقبت بیماری وبا در جمعیت غیر ایرانی و مسافرانی که به کشورهایی که بیماری وبا درآنجا بومی است مثل عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهای آفریقائی تردد دارند، تاکید کرد.در نهایت رئوس فعالیت های مورد تاکید در برنامه های کنترل وبا و بیماری های منتقله از آب و غذا  در سال 98در استان مرور شد.