بررسی نحوه کاهش هزینه ها، در ستاد دانشگاه

نشست صمیمی و نظرخواهی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با کارکنان شاغل در ساختمان شماره یک ستاد، صبح روز 13 تیر 1398 در سالن اجتماعات این ساختمان برگزار شد.

در این نشست، پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، دکتر محمدعلی معصومی فر، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، در سخنان کوتاهی، ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختر، به مشکلات مالی دانشگاه اشاره کرد و افزود: این مشکل، فقط برای دانشگاه نیست و در حقیقت، کشور درگیر یک جنگ اقتصادی است و باید در این جنگ، مقاومت کنیم تا به پیروزی برسیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، از جنگ اقتصادی با عنوان جنگ نرم یاد کرد و افزود: در جنگ نرم، درگیری فیزیکی و جنگ به معنای جنگ نیست، اما جنگ هست و دیده نمی شود و ما طبق رهنمود رهبر معظم انقلاب، با مقاومت و برنامه ریزی، در این جنگ هم با سرافرازی پیروز خواهیم شد.

دکتر معصومی فر تصریح کرد وقتی صحبت از کاهش هزینه ها است، منظور تعدیل نیرو و یا اخراج نیرو نیست، هرچند، ممکن است، نیرویی بخاطر خطا اخراج شود. وی افزود که هدف، جلب مشارکت و نظر خود کارکنان برای این منظور است و اینکه نیروها، عِرق سازمانی خود را به نحو مطلوب تری نشان دهند.

در ادامه این نشست که با هدف نظرخواهی از کارکنان برای کاهش هزینه ها و جلب مشارکت همکاران برای عبور از مشکلات اقتصادی دانشگاه برگزار شده بود، دکتر سید علیرضا خونساری، جانشین معاون توسعه، گزارش بازدید از بیمارستان امام حسین کرج که با واگذاری به بخش خصوصی، موجب کاهش چشمگیر هزینه ها و افزایش درآمد شده بود را ارایه کرد و این اقدام را تجربه مناسبی برای اجرا در دیگر بیمارستان ها دانست.

طاهر مشایخ، مشاور رییس دانشگاه و مدیر حراست نیز به برخی تصمیم های هزینه ساز سازمان اشاره کرد و افزود: اینطور نیست که فقط کارکنان برای دانشگاه ایجاد هزینه می کنند و ما برای کاهش هزینه باید سراغ آنان برویم. اگرچه کارکنان نقش اساسی دارند، اما برخی تصمیم های نادرست مدیریتی و همچنین عدم نظارت کافی نیز می تواند برای دستگاه هزینه ساز باشد.

این نشست با اظهار نظر تعدادی از کارکنان ادامه یافت و نظر دهندگان که بیشتر آنان بانوان بودند، به افزوده شدن پُست های غیر ضرور مدیریتی در سازمان و پرداخت فوق العاده مدیریتی، ضرورت مطالعه و تحقیق در خصوص هزینه ها و بکارگیری درست نیروها اشاره کردند.