دکتر مهرام

ثمرات کار در حوزه بهداشت و پیشگیری، نیاز به گذشت زمان دارد

دکتر منوچهر مهرام رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به کارهای خوب صورت گرفته اما ثمردادن کارها در حوزه بهداشت و پیشگیری، نیار به گذشت زمان دارد و این درخت دیر ثمر می دهد.

دکتر مهرام گفت: 12 سال پیش در آغاز برنامه جامع سلامت از نظر آمار مبتلایان به دیابت استان قزوین در رتبه دوم کشور بود و امروزه رتبه 22 دیابت در کشور را داریم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین که در نشست کمیته راهبری برنامه جامع سلامت استان سخن می گفت، با اشاره به اتفاقات خوب رخ داده در 12 سال اجرای برنامه جامع سلامت گفت: ایجاد خانه مشارکت مردم در سلامت، شورای پیام گزار، اندیشگاه سلامت، دیده بان سلامت و امروز هم کانون سلامت محلات ثمرات و نتایج خوب این برنامه بوده است که بخش عمده ای از آن توسط دستگاه های اجرایی استان، سمن ها و مردم رقم خورده است.

دکتر مهرام با تأکید بر اینکه باید از ظرفیت هایمان بیشتر استفاده کنیم، ادامه داد: اولویت های حوزه سلامت باید مجداٌ احصاء شود و بر اساس آن برای ادامه کار برنامه ریزی کنیم. دکتر مهرام افزود: تصادفات جاده ای، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها مسائلی است که در آن توفیق چشم گیری نداشته ایم و باید در این زمینه کارهای آموزشی را برای مردم افزایش دهیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به فرهنگ سازی های صورت گرفته از مجرای برنامه جامع سلامت به ارتقاء فرهنگ دوچرخه سواری، پیاده روی و ورزش های همگانی اشاره کرد و گفت: ساخت پارک بانوان برای اولین بار از سوی این برنامه به عنوان یک نیاز مطرح شد.

رییس دانشگاه با اشاره به آمار مختلف ارائه شده در خصوص وضعیت افسردگی و اختلالات روانی دراستان گفت: در آمار افسردگی و اختلالات روانی وضعیت از میانگین کشوری بهتر است، امّا در سطح کشور وضعیت مطلوب نیست.

مهندس یاری رییس برنامه بودجه استان نیز در این نشست با اشاره به نقش برنامه جامع سلامت در ایجاد سرمایه اجتماعی گفت: برنامه جامع سلامت یک پروژه نیست، یک رویکرد و فرهنگ است.

وی ادامه داد: وجود سرمایه اجتماعی و آدم های  اثرگذار و علاقه مند از عوامل توفیق برنامه جامع سلامت در استان است.

یاری همچنین با اشاره به اجرای پروژه های بسیار خوب در قالب برنامه جامع سلامت برای همکاری و کمک به تداوم این برنامه اعلام آمادگی کرد.

افزایش همکاری های بین بخشی، تشکیل کارگروه های تخصصی به میزبانی سازمان برنامه بودجه، ابلاغ اولویت های سلامت به همه دستگاه ها و تبادل اطلاعات و آمار مربوط به سلامت از دیگر نکاتی بود که یاری در این نشست به آن اشاره کرد.

در این نشست همچنین دکتر دماری مشاور عالی برنامه جامع سلامت با بیان اینکه استان قزوین با اجرای برنامه جامع سلامت به عنوان مرکز بازدید کارشناسان و مسوولان داخلی و خارجی معرفی شده است، گفت: استان ها برای اجرای این برنامه از کارشناسان قزوین جهت آموزش کارشناسان خود استفاده می کنند.

دکتر دماری افزود: هر سه وزیر بهداشت از آغاز طرح تاکنون از آن حمایت کرده اند و این از نقاط قوت طرح است، برگزاری جشن 10 سالگی برنامه جامع سلامت استان پیشنهادی بود که دکتر دماری در این نشست ارائه داد.

در ابتدای این نشست مهندس عزیزخانی رییس شورای سیاستگذاری سلامت استان گزارشی از وضعیت شاخص های سلامت در کشور و استان همچنین روند شکل گیری و اجرای برنامه جامع سلامت ارائه داد.

در این نشست سایر اعضاء هر کدام به ارائه نظرات و دیدگاه های خود پرداختند. نشست شورای راهبردی برنامه جامع سلامت صبح روز چهارشنبه 9/5/98 به ریاست مهندس یاری رئیس سازمان برنامه بودجه استان و با حضور دکتر مهرام رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دکتر دماری مشاور برنامه جامع سلامت و اعضاء این شورا برگزار شد.