رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین:

وجود 284 واحد صنایع غذایی در استان قزوین، نشانگر جایگاه خاص این استان در تولید مواد غذایی است
دکتر منوچهر مهرام، رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین که در جمع مسوولان فنی واحدهای تولیدی مواد غذایی در استان قزوین، سخن می گفت، ضمن تبریک روز جهانی غذا و تقدیر از فعالیت ها در زمینه تولید مواد غذایی سالم اظهار کرد: در استان قزوین 284 واحد درگیر در موضوع تهیه و تولید مواد غذایی هستند که از این تعداد، 222 واحد بطور مستقیم در صنایع مولد غذایی فعالیت می کنند و این موضوع نشانگر جایگاه خاص این استان در تولید مواد غذایی است.
دکتر مهرام، در بخش دیگر از صحبت های خود با اشاره به عادات غذایی نادرست مردم گفت: شرایط زندگی امروز، عادات غذایی ما را مورد تاثیر قرار داده است و در حالی که بدن ما به چیزی دیگر نیاز دارد، شرایط و فرهنگ، ما را به سمت دیگری برده است.
متولی سلامت استان قزوین برای این تغییر عادت، یک مثال عینی را ذکر کرد و ادامه داد: بدن ما در 24 ساعت به سه تا پنج گرم نمک نیاز دارد، در حالی که سرانه مصرف نمک در استان قزوین، بین10 تا 12 گرم است و این مصرف زیاد باعث شده است تا آمار بیماری های قلبی - عروقی و فشار خون بالا برود.
دکتر مهرام که متخصص اطفال است، خطر غذاهای شور برای کودکان را یادآور شد و افزود: ما با خوراندن غذاهای شوری مثل چیپس، پفک و مصرف بی رویه خیارشور، در حقیقت بیماری های قلبی - عروقی، سرطان ها و فشار خون را به آنان هدیه می دهیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، مصرف زیاد شکر را یکی دیگر از عوامل بیماری ها در کشور و همچنین استان قزوین دانست و گفت: سرانه مصرف شکر در کشور 30 کیلوگرم است که در برابر سرانه جهانی پنج کیلوگرم، شش برابر بیشتر مصرف می کنیم و نتیجه آن شیوع بیماری دیابت  در سن 40 سالگی است.
آمار دیگری که دکتر مهرام با تأکید و تأسف، به بیان آن پرداخت، مصرف 17 کیلوگرمی روغن در برابر مصرف 12.5 کیلوگرمی جهانی آن بود و این مصرف زیاد را ناشی از فرهنگ نادرست غذای چرب، دانست و عنوان کرد: ما غذای لذیذ را غذایی می دانیم که روی آن روغن حرکت کند و پُر باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین از مصرف کم مواد غذایی سالم انتقاد کرد و گفت: میانگین سرانه مصرف شیر در کشور، بین 5/66 تا 90 کیلوگرم در سال است و این آمار در میانگین جهانی 190 کیلوگرم است که در کشورهای اروپایی به 300 تا 450 کیلوگرم می رسد.
ایشان در پایان سخنان خود، چند توصیه برای مسوولان فنی واحدهای تولیدی و صنایع غذایی داشت و از آنان خواست تا برای تولید مواد غذایی سالم، چاره اندیشی کنند.
دکتر مهرام با گفتن اینکه از شما می خواهم به این فکر کنید که آیا راهی می توان یافت که هم مُغذّی سازی کرد و هم اثرات سوء را برداشت؟؛ اظهار کرد: آیا می شود، بجای چیپس ها و پفک ها؛ راهی جُست که از چاشنی های دیگر استفاده کرد تا این مقدار حجم نمک به بدن مردم وارد نشود؟
گفتنی است، همایش روز جهانی غذا با شعار تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت با حضور مسوولان فنی واحد های تولیدی مواد غذایی استان قزوین، روز سوم آبان 1396 توسط حوزه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در سالن اجتماعات شهید بابایی دانشگاه برگزار شد و از واحدهای تولیدی برگزیده  PRPs ، واحد های تولیدی دارای نشان ایمنی و سلامت، مسوولان فنی برتر و واحدهای تولیدیی که شاخص قند، نمک، چربی و اسید چرب ترانس را در محصولات خود کاهش داده بودند، تقدیر شد.
 
 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر