در میان زیبایی های پاییز، مراقب باشیم به آنفولانزا مبتلا نشویم

1396/8/20 شنبه

دکتر منوچهر مهرام، رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در گفت و گو با خبرنگار صدا و سیمای مرکز قزوین؛ نسبت به احتمال ابتلای مردم به ویژه کودکان به آنفولانزا در فصل پاییز هشدار داد.
این برنامه، روز 17 آبان 96 برگزار شد و این متخصص کودکان با اشاره به شروع فصل سرما و شیوع بیماری های ویروسی، اظهار کرد: در آستانه فصل سرما هستیم و در فصل پاییز، انتظار این است که ابتلای مردم به بیماری های ویروسی، بخصوص آنفولانزا اتفاق بیافتد. وی ادامه داد که فصل پاییز، فصل فعالیت  ویروس ها برای بیماری زایی است.
دکتر مهرام تصریح کرد: آنفولانزا، یک بیماری شایع کشور و دنیا است و این بیماری،  علامت یک سرماخوردگی شدید؛ یعنی: آبریزش بینی، سرفه، عطسه، تب شدید، سردرد و دردهای عضلانی و استخوانی را به همراه دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در ادامه با اشاره به حماسه اجتماع بزرگ اربعین حسینی یادآور شد: بزودی بازگشت زوّار از عتبات عالیات را خواهیم داشت و چون احتمال اینکه در ازدحام و تجمع زوّار ،  احتمال انتقال عفونت های ویروسی  زیاد است، بنابر این، هم زوّار گرامی و هم مردم عزیز باید مواظب باشند تا از شیوع بیماری های ویروسی پیشگیری کنند. به گفته این مقام مسؤول از جمله مواردی که زوار، خانواده آنها و میزبانان در صورت مشاهده علائم بیماری، حتما رعایت شود این است که خانواده و میزبانان از روبوسی  پرهیز کنند و در صورت مشاهده علایم متوسط و شدید انفلو آنزا ضمن استراحت و نوشیدن مایعات جهت درمان به پزشک مراجعه کنند.
دکتر مهرام به راه های کاهش آسیب این بیماری اشاره کرد و گفت: استراحت در منزل، نوشیدن مایعات زیاد، مراجعه به پزشک و مصرف دارو زیر نظر پزشک، مهم ترین راه درمان این بیماری است.
وی تأکید کرد که باید آنفولانزا را جدی گرفت، زیرا در این بیماری، امکان آسیب های جدی وجود دارد.
دکتر مهرام ضمن تاکید بر مراقبت از کودکان در فصل پاییز گفت : والدین از خوراندن خودسرانه دارو به کودکان خوددادری کنند چرا که مصرف آسپرین در کودکان مبتلا به آنفلوآنزا بسیار خطرناک است.
هیچ مورد ابتلا انسانی به آنفلوآنزای پرندگان در استان گزارش نشده است
رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در بخش دیگری از گفت و گوی خود با خبرنگار صدا و سیمای مرکز قزوین ضمن بیان اینکه هر ساله در فصل پاییز با کوچ پرندگان مهاجر از نواحی شمالی به ویژه قفقاز و حتی کشورهای اسکاندیناوی احتمال بروز بیماری آنفلو آنزای پرندگان به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان وجود دارد گفت : خوشبختانه تا امروز هیچ مورد انسانی ابتلا به ویروس انفلوآنزای پرندگان در استان گزارش نشده است .
دکتر مهرام همچنین ازمردم خواست به محض مشاهده مرگ مشکوک پرندگان بدون دست زدن و نزدیک شدن به لاشه پرنده موضوع را ضمن تماس با شماره تلفن 1512 و یا از طریق سامانه پیامکی 50001512 سامانه پیامکی اداره کل دامپزشکی و شماره های 1490 و 1590 حوزه بهداشت درمیان بگذارند.

دکتر مهرام با بیان اینکه تزریق واکسن انفلو آنزا به صورت روتبن برای همه مردم لازم نیست گفت: این واکسن برای کسانی که بیماری های زمینه ای مثل بیماری های قلبی عروقی ، ریوی یا نقص سیستم ایمنی دارند، سالمندان و همه کسانی که پزشک تزریق این واکسن را برای آنها تجویز کرده ضروری است .
متولی سلامت استان ضمن انتقاد از کسانی که با عناوین مختلف اقدام به ایجاد شبهه و نگرانی در مردم می کنند گفت: واکسنی که سالهاست در کشور ما تهیه و تزریق می شود نوع کشته شده است و به هیچ وجه این واکسن ها عامل ایجاد عوارض و بیماری نیستند و هیچ خطری برای بزرگسالان و کودکان ندارد.