درجه اعتبار بخشی بیمارستان هایی که شاخص سزارین آنها مطلوب نیست، کسر می شود

1396/8/20 شنبه

دکتر منوچهر مهرام رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در دومین جلسه کمیته دانشگاهی ترویج زایمان طبیعی در سال 96  پس از بررسی شاخص‌های بیمارستان‌های استان در خصوص ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین، تاکید کرد: درجه اعتباربخشی بیمارستان‌هایی که در مهلت مقرر نتوانستند شاخص سزارین را کاهش دهند؛ کسر می‌گردد.
دکتر مهرام در پاسخ به مدیران این بیمارستان‌ها عنوان کرد: علیرغم حمایت‌های دانشگاه علوم پزشکی قزوین از این بیمارستان‌ها و درخواست مهلت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای بهبود شاخص‌های آنان، باز آنها نتوانستند نتیجه مطلوب را کسب نمایند. بنابراین تا زمانی که این بیمارستان‌ها نتوانند در زمینه کاهش میزان سزارین، به اهداف تعیین شده دست یابند کسر اعتباربخشی برای آنان اعمال خواهد شد.
راه کارهای کاهش شاخص سزارین
دکتر مسعود رضایی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در این جلسه گفت: اعتماد بیمار به پزشک معالج، کاهش اضطراب مادران با شرکت در کلاس‌های آمادگی برای زایمان طبیعی، استفاده از روش‌های دارویی و غیردارویی کاهش دردهای زایمانی و حمایت مادران در اتاق زایمان توسط مامای همراه از جمله راهکارهای قابل انجام در بیمارستان‌ها برای رسیدن به شاخص‌های مطلوب تعیین شده توسط وزارتخانه می‌باشد که تمام بیمارستان‌ها موظف به رعایت آن‌ها هستند.
معاون درمان دانشگاه در پایان سخنان خود اظهار کرد، متاسفانه در شش ماهه اول سال 96 میزان سزارین افزایش داشته و به بیش از 54 درصد رسیده است بنابراین فرهنگ سازی جامعه و کمک گرفتن از رسانه‌ها به خصوص صدا و سیما در رسیدن به حد انتظار شاخص‌ها موثر خواهد بود.
لازم به ذکر است دومین جلسه کمیته ترویج زایمان طبیعی با حضور: رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، معاون آموزشی دانشگاه، مدیر گروه های زنان زایمان و اطفال دانشگاه، روسا و مدیران بیمارستان های استان برگزار گردید.