تاکید رییس دانشگاه علوم پزشکی برواکسیناسیون آنفلوانزا در تمامی گروه های پرخطر

1396/11/26 پنجشنبه

دکتر منوچهر مهرام رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در کمیته بررسی مرگ مادر باردار بر واکسیناسیون آنفلوانزا در تمامی گروه های پرخطر قبل از شروع فصل پاییز تاکید کرد.

دکتر مهرام همچنین در ادامه این جلسه، اطلاع رسانی مناسب به مردم و گروه های در معرض خطر و پیگیری متخصصین زنان، کارکنان بهداشتی و پرسنلی که با آنان در تماس هستند باید جز الویت های اولیه برای کاهش مرگ ومیر مادران باردار بوده و باید توصیه های لازم صورت گیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان این نکته که واکسن های موجود در ایران از نوع واکسن های با ویروس کشته شده است و برای مادران باردار هیچگونه عواقبی نداشته و مادران با خیال راحت می توانند این واکسن ها را دریافت نمایند، در صورتی که مادر بارداری به آنفلوانزا مبتلا شود بعلت مشکلات تنفسی ناشی از این بیماری برای مادر خطرناک بوده و ممکنست منجربه مرگ مادر گردد.

دکتر مهرام در انتهای سخنان خود به پزشکان حاضر در جلسه تاکید کرد در بیمارانی که علایم آنفلوانزا در آنها دیده می شود بلافاصله پس از نمونه گیری وقبل از دریافت جواب، درمان را شروع نمایند تا از شدت بیماری کاسته شود و همچنین به مدیران بیمارستان ها هم توصیه نمود بخش های ایزوله کاملا با استانداردهای تعریف شده مطابقت داشته باشد و گزارش دهی ها با دقت صورت گیرد.

بالای پنج هزار دز واکسن آنفلوانزا تزریق شده است

دکتر سید سعید اسکویی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در کمیته بررسی مرگ مادر باردار اعلام کرد که با شروع فصل پاییز بالای پنج هزار دز واکسن آنفلوانزا به گروه های پرخطر طبق دستورالعمل در استان قزوین تزریق شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه اعلام کرد در حال حاضر واکسن های موجود از نوع سه ظرفیتی است که اکثر موارد خطرناک ویروس آنفلوانزا را پوشش می دهد و از سال دیگر واکسن های چهار ظرفیتی وارد بازار خواهد گردید.

دکتر اسکویی در انتها گفت: مادران باردار، کودکان زیر 5 سال، سالمندان(بالای60 سال)، بیماران دارای بیماری های زمینه ای(دیابت، فشارخون، بیماری تنفسی، آسم، بیماری قلبی) و بیماران پیوندی از جمله گروه های پرخطر هستند که باید واکسینه شوند و افرادی که خارج از گروه های پرخطر بوده و مایل به واکسینه شدن هستند می توانند از داروخانه ها واکسن را تهیه کرده و بلافاصله آنرا تزریق نمایند.