تأکید مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قزوین بر حضور فعال این دانشگاه در جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت

1396/10/9 شنبه

جشنواره فرهنگی دانشگاهیان وزارت بهداشت، رویداد بزرگ فرهنگی است که آغاز آن انگیزه گفتگویی با مجید نظامی، مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، شده است.

ایشان درباره جشنواره فرهنگی امسال، اهداف آن و اینکه در چه بخش هایی برگزار خواهد شد؛ گفت: جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت -که تاکنون هشت دوره آن برگزار شده است-، در نهمین دوره اش، به نام «سیمرغ» -که پرنده افسانه‌ای در ادبیات ایران است و به عنوان مرغ درمانگر و نماد جدید جامعه پزشکی شناخته می‌شود-، در پنج بخش تئاتر،‌ فیلم، ادبی، ‌هنرهای تجسمی و موسیقی، بهار ۱۳۹۷ در شهر تهران برگزار خواهد شد و تمامی دانشجویان ایرانی و کشورهای مختلف دنیا از هر دین، زبان، آئین و مذهب می توانند در آن شرکت کنند.

وی با بیان اینکه این جشنواره در دوره‌های گذشته با اهدافی چون تقویت فضای پرنشاط و ایجاد انگیزه فرهنگی و هنری در میان دانشجویان و اساتید و جامعه پزشکی کشور برگزار می‌شد و امسال برای اولین بار در بخش بین‌الملل نیز برای دانشجویان سراسر دنیا اعلام فراخوان کرده است؛ اظهار کرد: جشنواره فرهنگی نهم با شعار «سالم زیستن، هنر است» تلاش می کند که سبک زندگی سالم را در جامعه دانشگاهی کشور ترویج کند.

به گفته نظامی، جشنواره «سیمرغ» در بخش «آزاد» ویژه دانشجویان، کارکنان، اعضای هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و جامعه پزشکی کشور، بخش «فرهنگ سلامت» ویژه دانشجویان تمام دانشگاه‌ها، مراکز و موسسات آموزش عالی کشور و بخش «بین‌الملل» با موضوع فرهنگ سلامت ویژه دانشجویان سراسر دنیا برگزار خواهد شد.

این مقام مسؤول در مورد اینکه ثبت آثار در جشنواره از کی آغاز شده و علاقمندان تا چه زمانی و چطور می توانند در جشنواره شرکت کنند؛ بیان کرد: بر اساس اعلام دبیرخانه دائم جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت، مهلت ثبت نام و ارسال آثار در این جشنواره بین‌المللی از روز ۱۰ آبان ۹۶ آغاز شده و تا روز اول بهمن ماه ادامه خواهد داشت و علاقمندان به شرکت در این جشنواره می توانند برای ثبت آثارشان به آدرس اینترنتی  http://www.festivalf.ir و  یا دفاتر معاونت فرهنگی دانشکده ها و دبیرخانه جشنواره در محل معاونت دانشجویی - فرهنگی دانشگاه مراجعه کنند.

وی عنوان کرد که افراد در صورت داشتن سوال، می توانند با تلفن  33352652 و داخلی 2724 با مصطفی رضایی، مسئول دبیرخانه دائم جشنواره تماس بگیرند و علاقمندان نیز می توانند با عضو شدن در کانال های تلگرامی این جشنواره و سایت «مفدا» از آخرین اخبار این رویداد فرهنگی مطلع شوند.

مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، درباره اینکه برگزاری و حضور در چنین جشنواره هایی چه ضرورت و دستاوردی برای دانشگاهیان دارد، گفت: دانشگاه مانند سایر سازمان های اجتماعی، کارکردهای خاص خود را دارد که از مهمترین آنها کارکرد فرهنگی است. ایشان با اشاره به اینکه توسعه فرهنگی جوامع پیشرفته، نتیجة حرکت دانشگاه های آن جوامع در مسیر فرهنگ بومی آن هاست و رشد، غنی سازی، پویایی، تحرک و توسعة فرهنگی جامعه، تأثیر خود را بر غنا، پویایی، کارامدی، تحرک و دگرگونی ساختار دانشگاه خواهد گذاشت؛ بیان کرد: جامعه، نیازمند نیروهای متخصص و کارامدی است که علاوه بر توانایی علمی و پژوهشی، توانایی برقراری ارتباطی فعال و خلاق را با فرهنگ جامعة خویش داشته باشد.

نظامی با گفتن اینکه کار در فضای تخصصی بهداشت و درمان موجب شده دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه تا حدودی از فضای فرهنگی و هنری و اساتید و اهالی این حوزه دور بمانند و در این زمینه، خلایی، دیده می شود که در واقع این جشنواره خلأ عدم ارتباط جامعه سلامت را با اساتید مختلف حوزه اجتماعی و علوم انسانی را پر می‌کند؛ گفت: درنتیجه وقتی مثلاً یک پزشک، یک پرستار و کسی که کارش درمانی است، وارد حوزه اجتماعی و انسانی می‌شود، با تعاملی که ایجاد می‌شود بر روی او تأثیر می‌گذارد و این تحول

تا آخر زندگی همراه وی خواهد بود و در جهت رشد و نوآوری و درک بیشتر رفتارهای انسانی تحت تأثیر فرهنگ ایرانی و اسلامی قرار خواهد گرفت و در نهایت این هدف کلی جشنواره است.

وی تصریح کرد که این جشنواره ها باعث تقویت فضای پرنشاط و انگیزه فرهنگی و هنری در دانشجویان، کارکنان و استادان، توسعه و تقویت مشارکت در فعالیت های فرهنگی و هنری، شناسایی و تجلیل از نخبگان خلاق و ترویج فرهنگ سلامت با بهره مندی از ابزار هنر می شود.

این مدیر فرهنگی درباره اینکه چه برنامه ای برای حضور هر چه بهتر در این جشنواره در سطح دانشگاه دارید، گفت: ما برای تقویت کمی و کیفی آثار ادبی و هنری جامعه دانشگاهی، اقدام به برگزاری کارگاه های متعدد کردیم و به دلیل محدودیت منابع مالی، سعی کردیم ابتدا دانشجویان هنرمند و سپس اساتید هیات علمی و کارکنان فرهیخته اقدام به تدریس در کارگاه ها کنند.

وی البته اضافه کرد که در صورت نیاز از اساتید توانمند خارج از دانشگاه دعوت به همکاری می شود و علاقمندان می توانند با مراجعه و عضویت در کانال های تلگرامی مربوط از عناوین و زمان و مکان برگزاری کارگاه ها مطلع شوند.

به گفته ایشان، با تلاش معاونان فرهنگی دانشکده ها، جشنواره فرهنگی درون دانشکده ای برگزار شد که به صورت موازی و با انگیزه های رقابتی، بیشتر به تبلیغ و انگیزش دانشجویان برای آموزش و خلق آثار ادبی و هنری می پردازد.

نظامی در پایان، ضمن اظهار قدردانی از همکاری های خلاقانه روابط عمومی دانشگاه، در پایان از همه اقشار شریف و فرهیخته دانشگاه، بویژه کارکنان و اساتید دعوت کرد با ثبت آثار فاخر خود در نهمین دوره جشنواره فرهنگی وزارت بهداشت شرکت کنند.

ایشان با بیان اینکه بنا بر مصوبه شورای فرهنگی دانشگاه و تاکید ریاست دانشگاه، به همه کسانی که در این جشنواره اثر ثبت کنند، لوح تقدیری با امضا ریاست دانشگاه اعطا می شود و به صاحبان آثار برتر نیز جوایزی اهدا خواهد شد؛ گفت: امیدوارم در سال جاری به برکت برگزاری این جشنواره، شاهد ایجاد و تقویت هرچه بیشتر رویکردهای فرهنگی در جامعه دانشگاهی باشیم.