اخبار

بیماران سرطانی از مصرف بی رویه مواد غذایی صنعتی و فرآوری شده پرهیز کنند

ندا دهناد، کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم  قزوین با تاکید بر توجه عموم مردم در انتخاب نوع مواد غذایی و هر عامل محیطی که می تواند افراد را در معرض ابتلا به سرطان قرار دهد، گفت: بهتر است از مصرف مواد غذایی فرآوری شده و صنعتی مانند انواع سوپ های آماده -که در ترکیبات آنها افزودنی های غذایی مجاز، مانند: مونوسدیم گلوتامات استفاده شده است و مواد غذایی که در پوشش بسته بندی آنها از ماده شیمیایی استفاده شده (مثل قوطی های فلزی غذا، نوشیدنی ها و بطری های پلاستیکی سخت)-، پرهیز شود.

لزوم کنترل قند خون

به گفته دهناد، نگهداری قند خون در محدوده طبیعی و کنترل مصرف مصرف منابع غذایی حاوی شکر و قند و فرآورده های آنها (مانند انواع کیک، کلوچه، نوشیدنی های شیرین، شکلات و بیسکویت) می تواند نقش مهمی در پیشگیری ابتلا به سرطان داشته باشد، زیرا سلول های سرطانی در محیط شیرین رشد بیشتری دارند.

و پرهیز از مصرف مواد غذایی دودی و سوسیس و کالباس

کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم  قزوین همچنین بر انتخاب حداقل یک واحد (سهم) از سهم میوه روزانه از خانواده مرکبات و استفاده از منابع غذایی حاوی لیکوپن (مثل گوجه فرنگی) در برنامه غذایی روزانه توصیه کرد و در مقابل بر پرهیز از مصرف غذاهای ذغالی، دودی و کبابی، خصوصا گوشت های کباب شده در دمای بالاتر از 200 درجه سانتیگراد -که حاوی مواد مضر، مثل: هیدروکربن های آروماتیک پلی سیکلیک هستند- و پرهیز از مصرف سوسیس، کالباس، غذاهای نمک سود، ترشیجات و مواد غذایی دودی -که حاوی مواد مضر نیتروز آمین هستند-، توصیه اکید داشت.

پرهیز از تماس لمسی زیاد دیسک های لوح فشرده!

اما آخرین و جالب ترین نکته ای که این کارشناس تغذیه بالینی در ارتباط با پیشگیری از سرطان به آن اشاره کرد، پرهیز از تماس لمسی زیاد دیس کهای لوح فشرده (cd/dvd) بود، زیرا حاوی مواد شیمیایی به نام (Bisphenol) هستند و از طریق پوست جذب می شوند.

 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
نظر
بيشتر
نسخه قابل چاپ