اخبار

خانواده ها در طول سفرهای نوروزی، به رعایت توصیه های بهداشت محیطی، توجه ویژه داشته باشند

1396/12/16 چهارشنبه

مهندس محمد تقی سلیمانی کارشناس مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: این روزها خیلی از خانواده های ایرانی خود را برای سفرهای نوروزی آماده می کنند، در ایام تعطیل مردم بیشتر در خارج از منزل هستند و غذای خانگی کمتر می‌خورند، همچنین احتمال دسترسی به آب آشامیدنی سالم در برخی مناطق میسر نیست بنابراین خانواده ها در طول سفر باید نکاتی را رعایت نمایند تا دچار مشکل نشوند.

بهداشت مواد غذایی

مهندس سلیمانی اظهار کرد: برای اطمینان از سالم بودن مواد غذایی، از مصرف غذای آماده به مصرف که رو باز نگهداری شده پرهیز کنید، غذاها را از دسترس حشرات، جوندگان و سایر ناقلین دور نگهدارید، از ظروف یکبار مصرف گیاهی یا آلومینیومی برای نگهداری غذای داغ استفاده کنید، جهت مصرف نوشیدنی داغ (چای، آب جوش، قهوه و شیر) از لیوان یکبار مصرف مناسب ترجیحا" گیاهی یا کاغذی استفاده کنید، کیسه های پلاستیکی سیاه بازیافتی جهت بسته بندی مواد غذایی، غیر بهداشتی است و برای این منظور استفاده نکنید.

لزوم جوشاندن 20 دقیقه ای کنسرو قبل از مصرف

ایشان عنوان کرد که از خرید و مصرف پنیرهای محلی جدا خودداری نمایید، قوطی های کنسرو باید فاقد هر گونه بادکردگی، فرو رفتگی، ضرب دیدگی و زنگ زدگی باشند، غذای کنسروی مطئمن ترین غذا در طول سفر است، کنسروها را پس از اطمینان از تاریخ مصرف آن و دارا بودن مجوز وزارت بهداشت باید به مدت 20 دقیقه قبل از مصرف بجوشانید، تخم مرغ را هرگز نشویید و در صورت شستن سریعا مصرف کنید، تخم مرغ های شکسته و ترک خورده بیشتر در معرض آلودگی هستند بنابر این خطر بهداشتی دارند .

خرید از دوره گردها، ممنوع

کارشناس مسوول بهداشت محیط شهرستان قزوین توصیه کرد که در طول سفر از خرید هر نوع مواد خوراکی از فروشندگان دوره گرد خودداری نمایید، از مصرف خوراک هایی مانند لواشک، آب میوه های سنتی مانند آب زرشک و آب آلو که بصورت غیربهداشتی تهیه و عرضه می گردد پرهیز کنید و در صورت تمایل به خوردن بستنی از بستنی دارای پروانه بهداشتی استفاده نمایید.

مصرف غذای پخته شده و مانده در بیرون از یخچال، فقط تا دو ساعت

ایشان با گفتن اینکه غذا را بطور کامل بپزید، غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار نباید گرم شود؛ بیان کرد: از حمل مواد غذایی پخته در طول سفر که بیش از دو ساعت زمان می برد خودداری نمایید؛ سعی کنید غذای پخته را گرم مصرف کنید، بهتر است غذا را تازه و برای مصرف یکبار تهیه نمایید، در صورت عدم دسترسی به یخچال و یا یخدان از مصرف مجدد غذایی که بیش از دو ساعت از طبخ آن می‌گذرد خودداری کنید و در هنگام سفر، غذا باید آخرین وسیله‌ای باشد که می‌خواهید همراه ببرید و تا لحظه قبل از حرکت باید در یخچال نگهداری شود.

اجتناب از از خرید و مصرف شیرینی جات و تنقلات حاوی رنگ های مصنوعی

مهندس سلیمانی در ادامه گفت: غذاهای پخته شده را از غذاهای خام جدا کنید و از مصرف سالاد اولویه به استثنای سالاد اولویه بسته بندی شده صنعتی به عنوان غذای مسافرتی اکیدا خودداری نمایید، در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به تاریخ تولید، تاریخ مصرف (انقضا) و پروانه ساخت و نحوه نگهداری نوشته شده بر روی بسته آن توجه داشته باشید . از خرید و مصرف شیرینی جات و تنقلات حاوی رنگ های مصنوعی به شدت پرهیز کنید، برای پیشگیری از بیماری های روده ای حتما میوه و سبزیجات را با محلول گندزدا بعد از شستن گندزدایی نموده و در صورتی که سالاد را شخصا درست می‌کنید حتما آن را قبلا سالم سازی نمایید.

مصرف ماست، لیموترش و یا آبلیمو به همراه غذا در هنگام سفر

تأکید به مصرف ماست، لیموترش و یا آبلیمو به همراه غذا در هنگام سفر، گفت: خودداری از خرید و مصرف گوشت دام هایی که به صورت غیر مجاز کشتار می شوند (مانند گوشت های قطعه شده فاقد مشخصات، گوشت چرخ کرده آماده و لاشه های فاقد مُهر)؛ حرارت دادن کامل غذاهای گوشتی قبل از مصرف، استفاده از ظروف تمیز برای درست کردن کباب و عدم استفاده از ظروف آغشته به گوشت خام برای قراردادن کباب پخته، استفاده از شیر و فرآورده‌های آن به صورت پاستوریزه، استفاده از میوه هایی مانند موز، سیب و پرتقال که به صورت پوست کنده استفاده می شود و مصرف سریع برنج بعد از پختن از مواردی بود که کارشناس مسوول بهداشت محیط شهرستان قزوین توصیه نمود در طول سفر رعایت شود.

سامانه 190رسیدگی به شکایات بهداشتی مردمی

مهندس سلیمانی تاکید نمود: از خوردن غذا و آشامیدنی ها در رستوران ها و مراکز عرضه مواد غذایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنند و یا کارکنان آنها کارت بهداشت معتبر ندارند، خودداری کنید و تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.

وی تأکید کرد که در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، سامانه های آب رسانی، عدم رعایت بهداشت در مراکز درمانی و پارک ها، مراتب را به سامانه بهداشت 190 اطلاع دهید.

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
نسخه قابل چاپ