در نیمه نخست امسال و درشهرستان قزوین

14 نوزاد مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید از طریق 5039 مورد غربالگری، شناسایی شدند

1397/8/15 سه‌شنبه

به گفته دکتر سید علیرضا خونساری، رییس مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین در شش ماهه اول سال 1397 تعداد 14 نوزاد مبتلا به کم کاری مادرزادی تیروئید شناسایی شدند.

دکتر خونساری گفت: در این مدت با انجام پنج هزار و 39 مورد غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید، تعداد 257 مورد مشکوک گزارش شد که از این تعداد 14 نوزاد مبتلا به این بیماری شناسایی شده و برای دریافت درمان مناسب ارجاع شدند.

غربالگری، روزهای سوم تا پنجم پس از تولد نوزاد

دکتر مریم یاراحمدی، کارشناس مسوول مبارزه با بیماری های غیرواگیر شهرستان قزوین نیز در این رابطه گفت: اهمیت سلامتی نوزادان و کودکان جامعه به قدری است که غربالگری بیماری های ناتوان کننده و پُرعارضه، همچون: کم کاری مادرزادی تیروئید و فنیل کتونوری با قوّت و حساسیت بیشتری در حال انجام است. وی ادامه داد که این غربالگری، روزهای سوم تا پنجم پس از تولد برای تمامی نوزادان در مراکز خدمات جامع سلامت و همچنین برای نوزادان بستری در بیمارستان ها انجام می شود.

دکتر یاراحمدی عنوان کرد: در مدت یاد شده و از بین پنج هزار و 39 مورد غربالگری فنیل کتونوری -که همزمان با کم کاری مادرزادی تیروئید بررسی می شود-، برای تعداد 20 مورد مشکوک به فنیل کتونوری، آزمایش مجدد و پیگیری لازم انجام شد که از این تعداد، در حال حاضر یک نوزاد به بیماری فنیل کتونوری مبتلا است.

کارشناس مسوول مبارزه با بیماری های غیرواگیر شهرستان قزوین گفت: در سال گذشته، دو بیمار فنیل کتونوری در برنامه غربالگری شناسائی شدند و این دو بیمار بطور هفتگی و منظم از نظر فنیل آلانین خون مورد بررسی قرار می گیرند.

ایشان با اشاره به اینکه این دو بیمار در مرکز آموزشی - درمانی قدس تحت نظر کارشناس تغذیه و فوق تخصص غدد اطفال قرار دارند؛ اظهار کرد: در شهرستان قزوین 28 بیمار مبتلا به این بیماری شناسایی شده اند که تحت نظر هستند.

دکتر یاراحمدی یادآور شد که در حال حاضر، پوشش برنامه غربالگری این دو بیماری، بیش از 100 درصد (به علت نمونه گیری از افراد مهمان) است که این امر، حاصل اطلاع رسانی و آموزش خانواده ها برای افزایش آگاهی درباره مهم بودن زمان طلایی غربالگری؛ پیگیری بیماران در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، برگزاری نشست های کمیته های مرتبط و آموزش مراقبان سلامت در مرکز بهداشت شهرستان قزوین است.