سلامت جوانان، سلامت كل جامعه است

1398/5/31 پنجشنبه

دکتر جلال رحمانی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان تاکستان در نشست کمیته جوانان، بیان کرد: سنين جواني، دوران شكل گيري بسياري از عادات و رفتارهاي اجتماعي است، پس مديريت سلامت جوانان و پاسخگويي شايسته به نيازهاي خاص اين گروه سني مي تواند در آينده، بيشترين ارزش اقتصادي و اجتماعي را براي جامعه به همراه داشته باشد.

دکتر رحمانی گفت: با سرمايه گذاري براي ارتقاي سلامت جوانان مي توان از بسياري از هزينه هاي مستقيم و غيرمستقيم سلامت كه به دنبال از دست رفتن سال هاي مفيد زندگي به دليل مرگ و يا ناتواني حاصل مي شود، جلوگيري کرد و با تضمين سلامت جوانان، سلامت كل جامعه و نسل هاي آتي كشور را تضمين کرد. وی افزود این مهم، با مشاركت ساير بخش ها و حساس سازي مسؤولان ذی ربط و همه افراد جامعه، دست یافتنی است.

مهارت های زندگی، لازمه زندگی مشترک

مولود رحمنی، کارشناس مسؤول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت شهرستان تاکستان هم  گفت:  آموزش های ترویج ازدواج سالم در شهرستان، روند صعودی داشته و نسبت میزان ازدواج به طلاق در شهرستان از میانگین استانی و کشوری کمتر است. وی افزود که گرچه ازدواج و طلاق یک مساله چند علتی است، ولی لازم است کارگروه هایی به منظور بررسی موضوع در شهرستان تشکیل شود.

به گفته این کارشناس، نیاز جامعه جوان به آموزش های پیش از ازدواج  و انتخاب درست از اهمیت زیادی برخوردار است و گرچه نیاز مهارت های زندگی همیشه لازمه زندگی مشترک است و هر قدر در این زمینه کار شود، باز کم است، در کنار این امر پیگیری مجدد دریافت علل طلاق توسط واحد نوجوانان جوانان و مدارس مرکز بهداشت شهرستان  انجام می شود تا آموزش های هدفمند ترویج ازدواج سالم با توجه به علل قابل مداخله  طلاق انجام شود.

رحمنی اذعان کرد هدف اختصاصی برای برنامه جوانان شهرستان تاکستان، پیشگیری از خودکشی جوانان با افزایش تعداد جوانان آموزش دیده در خصوص مدیریت استرس و کنترل خشم تدوین شده است. وی اضافه کرد که با توجه به آمار بالای حوادث ترافیکی و تعداد موتورسیکلت در سطح شهرستان، پیشگیری از حوادث ترافیکی نیز در دستور کار واحد جوانان قرار دارد که رسیدن به این اهداف، مشارکت تنگاتنگ دستگاه ها و مردم را می طلبد.