نهادینه نبودن فرهنگ پیوند اعضا، منجر به دفن 6500 ارگان سالم در سال 97 شد

دکتر امید قبادی، نایب رییس انجمن اهدای عضو ایرانیان در دوره چهار روزه آموزشی و حمایتی از واحدهای اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی قزوین، گفت: در ایران سالانه پنج تا هشت هزار مرگ مغزی رخ می‏دهد و از این تعداد سه هزار نفر قابلیت اهدای عضو دارند اما تنها ارگان‏های کمتر از هزار تن از این افراد به بیماران نیازمند پیوند اهدا می‏شود. وی افزود که این رقم، یعنی دفن 6500 ارگان قابل اهدا به بیماران و نجات جان آنان، در حالی که روزانه هفت تا 10 تن از نیازمندان به اهدای عضو در کشور، جان خود را از دست می‏دهند.

دکتر قبادی با اشاره به اینکه نهادینه نشدن فرهنگ اهدا عضو، یکی از علل اصلی این موضوع است؛ اظهار کرد: هدف اصلی برگزاری این دوره آموزشی، فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو در مرگ مغزی و ارتقای علمی و زیرساختی فرایندهای حفظ ارگان‏های موارد مرگ مغزی است.

نایب رییس انجمن اهدای عضو ایرانیان، ضمن اشاره به اینکه در حاشیه این دوره آموزشی، نشست‏هایی نیز با مسؤولان و مقامات استانی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین داشته است، گفت: نشست های مفید و سودمندی با حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی‏فقیه در استان قزوین و امام جمعه قزوین، مدیرکل صدا و سیما و نمایندگان حوزه های فرهنگی و هنری استان برگزار شد.

اعتقاد مسؤولان استان به موضوع پیوند عضو

دکتر قبادی با اذعان به اینکه کلیه مسؤولان، بسیار علاقه‏مند بوده و معتقد بر این امر انسانی و خداپسندانه، برای نجات جان بیماران نیازمند پیوند هستند؛ گفت: تنها کافی است، این عزم همگانی، در یک مسیر به حرکت درآید و با هم افزایی، اهداف مورد نظر، حاصل شود.

گفتنی است، دوره‏های آموزشی اختصاصی برای گروه‏ها مرتبط پزشکی، شامل: متخصصان مغز و اعصاب، طب اورژانس، بیهوشی، پرستاران و فوریت‏های پزشکی برای شناسایی به موقع موارد مرگ مغزی، حفظ ارگان های قابل اهدا و همچنین پژوهش، فرهنگ‏سازی و مددکاری به خانواده‏های دارای مرگ مغزی با حضور اساتید کشوری برگزار شد.