در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی اعلام شد

آغاز طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در استان قزوین

1398/2/29 يكشنبه

روز 29 اردیبهشت 1398 و در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان قزوین با حضور اعضا و به ریاست استاندار قزوین، آغاز طرح بسیج ملی کنترل فشار خون اعلام شد.

در این نشست، عبدالمحمد زاهدی، استاندار قزوین، ضمن دعوت همه مردم برای مشارکت در اجرای طرح ملی کنترل فشار خون گفت: همه دستگاه های اجرایی و سازمان ها موظف هستند با دانشگاه علوم پزشکی قزوین همکاری کنند. وی افزود که فرمانداران در شهرستان ها ضمن برگزاری نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی، با مجریان طرح ملی کنترل فشار خون همکاری کنند.

استاندار از رسانه ها خواست برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی و همچنین حساس سازی مردم تلاش کنند و از همه ابزارها به ویژه فضای مجازی به نحو مطلوب استفاده کنند.

زاهدی با معرفی نماینده ویژه خود در این طرح، آمار مصرف دخانیات در استان را نگران کننده خواند و گفت: این موضوع در دستور کار شورای سلامت و شورای اجتماعی استان قرار گیرد و باید به عنوان یک معضل اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد.

استاندار قزوین، مداخلات غیرعلمی افراد بدون صلاحیت در امر دارو و درمان را یک مشکل اجتماعی خواند و گفت: متاسفانه هنوز مردم ما به این سطح از آگاهی نرسیده اند که موضوع سلامت خود را به غیر متخصص ارجاع ندهند و حتی خود مردم در حوزه سلامت عادت دارند تا نظر غیرعلمی بدهند و توصیه پزشکی کنند.

یک چهارم جمعیت استان قزوین، فشار خون بالا دارد

دکتر منوچهر مهرام، رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین و دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در شروع نشست با برشمردن دستور جلسه از اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون خبر داد و گفت: در جوانان بین 25 تا 29 سال، 30 درصد بار بیماری ها قلبی و عروقی آنان عاملش فشار خون است. وی ادامه داد که در استان قزوین از هر چهار تن، یک تن، فشار خون بالا دارد، یعنی 25 درصد مردم قزوین دارای فشار خون هستند.

به گفته این مقام مسؤول، بیش از 53 درصد مردم ایران فشار خون دارند و 60 درصد از بیماری خود اطلاع ندارند، 50 درصد دارو مصرف می کنند و تنها 20 درصد کنترل شده اند.

رییس دانشگاه اظهار کرد: در 25 سال گذشته تعداد مبتلایان به فشار خون سه برابر شده است که نقطه خطری برای سلامت به حساب می آید و 39 درصد مرگ ها ناشی از فشار خون بالا بوده است. وی افزود که در سال 1396 علت مرگ 97 هزار فوتی فشار خون بالا گزارش شده است.

در ادامه، دکتر پیمان قجربیگی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، گزارشی با موضوع مداخلات غیرعلمی افراد فاقد صلاحیت در زمینه دارو و درمان ارائه کرد. همچنین دکتر مدبر، مدیر اداره نظارت بر درمان این دانشگاه، اقدامات حوزه درمان برای درمان بیمارانی که بخاطر مداخلات این افراد دچار عارضه شده بودند را بیان کرد.

در پایان این برنامه، تمامی شرکت کنندگان در نشست، در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون شرکت کردند و فشار خون آنان توسط کارشناسان حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه اندازه گیری شد.

یادآور می شود، طرح کنترل فشار خون از روز 27 اردیبهشت ماه در سراسر کشور شروع شده است و تا روز 15 تیر ماه ادامه دارد.