معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین:

افزایش روند ابتلا به سرطان، نگران کننده است

روز 15 بهمن 1396 دکتر سید سعید اسکویی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در نشست خبری ویژه روز جهانی پیشگیری از سرطان، با هشدار درباره روند افزایش ابتلا به سرطان، این موضوع را نگران کننده دانست.

ایشان اظهار کرد که در حالت عادی، سلول ها رشد کرده و تقسیم می شوند تا همزمان با نیاز بدن، سلول های های جدید ایجاد کنند و وقتی سلول ها پیر می شوند و می میرند، سلول های جدید جای آنها را می گیرند. دکتر اسکویی ادامه داد: بعضی از مواقع این فرایند منظم دچار اختلال می شوند و سلول های جدید وقتی به آنها احتیاجی نیست، تشکیل می شوند، از طرفی سلول های پیر که باید بمیرند، از بین نرفته و در نهایت توده ای ایجاد می شود که به آن تومور(سرطان) گفته می شود.

ایشان با اشاره به اینکه تومورها، انواع خوش خیم و بدخیم دارند، عنوان کرد: متاسفانه آمارها طی سال های اخیر نشان می دهد، سرطان روند صعودی در کشورمان داشته است.

متولی بهداشت استان قزوین با اشاره به اینکه در سال 2006 آمار بیماران سرطانی شناسایی شده در دنیا 10 میلیون تن و در سال 2012 به 14 میلیون تن رسیده است، یادآور شد : پیش بینی می شود موارد جدید ثبت سرطان در سال 2030 به 25 میلیون تن در دنیا برسد.

دکتر اسکویی در بخش دیگری از سخنانش، موارد جدید ثبت سرطان در کشور طی سال 93 را 81 هزار تن عنوان کرد و گفت: طی این سال، تعداد موارد ثبت سرطان 1600 مورد بوده است که 56 درصد آن را مردان و 44 درصد آن را بانوان تشکیل می دهند.

این مقام مسؤول گفت که در سال گذشته، تعداد 954 مورد مرگ به علت سرطان در استان اتفاق افتاد که 385 تن آن از بانوان و 569 تن دیگر از مردان هستند.

ایشان در بخش دیگری از سخنانش، افزایش امید به زندگی، نوع آداب تغذیه ای و تغییر در سبک زندگی و همچنین افزایش استفاده از دخانیات را از عوامل افزایش ابتلا به سرطان دانست و اذعان کرد: بیش از 70 درصد سرطان ها با شیوه زندگی مردم در ارتباط است. دکتر اسکویی ادامه داد: از طرفی 30 درصد سرطان ها نیز با نوع تغذیه مرتبط است که اگر شیوه زتدگی ها و نوع تغذیه مردم اصلاح شود، می توان امیدوار بود تا 70 درصد از بروز سرطان ها پیشگیری کرد.

دکتر اسکویی، شایع ترین سرطان ها در بین جمعیت بانوان استان را به ترتیب: سرطان های سینه، پوست، تیروئید و معده عنوان کرد و گفت: در جامعه مردان استان نیز به ترتیب: سرطان های پوست، معده، کولورکتال، پروستات و مثانه، شایع ترین انواع سرطان ها را به خود اختصاص می دهد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در ادامه به تشریح عوامل ایجاد کننده هر یک از سرطان ها پرداخت و گریزی نیز به عوامل هشدار دهنده سرطان زد و افزود: ایجاد هر گونه تغییر در خال، هر گونه زخمی که دیر خوب شود، هر گونه سرفه و گرفتگی صدا به صورت طولانی مدت، اختلال در بلع و سوء هاضمه، هر گونه اسهال و یبوست طولانی، ایجاد توده در بدن، ایجاد خونریزی های غیرطبیعی در ادرار و مدفوع از جمله عوامل هشدار دهنده سرطان است که توصیه می شود در صورت مواجه شدن با هر یک از این علایم برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه شود.