اخبار

رژیم غذایی مناسب در پیشگیری از ابتلا به سرطان های وابسته به هورمون، نقش عمده ای دارد

1396/11/18 چهارشنبه

به طور کلی رژیم غذایی مناسب در پیشگیری از ابتلا به سرطان های وابسته به هورمون ( سرطان سینه و پروستات) و نیز جلوگیری از عود مجدد آنها نقش عمده ای دارد.

ندا دهناد، کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین ضمن تاکید بر کنترل وزن و پیشگیری از چاقی در پیشگیری از ابتلا به سرطان های وابسته به هورمون در افراد با سابقه فامیلی و مانع شدن از عود مجدد در بهبود یافتگان، گفت: چاقی و ازدیاد سلول های چربی، سبب رشد بیشتر تومور در سرطان های وابسته به هورمون استروژن (تومورهایی که آزمایش پاتولوژی آنها، ER+ بوده یعنی با افزایش استروژن، تومور رشد می کند) می شود، زیرا سلول های چربی، خود مولد هورمون استروژن هستند.

تاثیر سبزیجات و میوه های مختلف در کنترل رشد سرطان

به گفته این کارشناس تغذیه، در افراد مبتلا به سرطان سینه (استروژن مثبت در نمونه پاتولوژی)، سبزیجات و میوه های مختلف، نقش مهمی در کنترل رشد و یا بهبود مبتلایان دارد.

وی عنوان کرد: مصرف گیاهان حاوی شبه استروژن (فیتو استروژنها)  شامل دانه سویا و فرآورده های سویا، دانه کنجد، روغن کنجد، هویج، جعفری، لوبیای قرمز، سبوس گندم، عدس، نعنا، جو دوسر، جو، ریشه شیرین بیان، شنبلیله، سبوس برنج و دانه های قهوه باید کنترل شده باشد و عدم مصرف انواع دم کرده و دمنوش های گیاهی، نکته دیگری است که باید در دوره درمان و حتی بهبود یافتگی از این نوع سرطان مورد توجه قرار گیرد.

این کارشناس تغذیه توصیه کرد که بهتر است به جای مواد اشاره شده در بالا، به صورت منظم در برنامه غذایی روزانه از میوه ها و سبزی های مهار کننده استروژن -که به کنترل رشد تومور و مهار آن کمک می کنند- مانند: انواع انگور، خربزه، مرکبات، گلابی، آناناس، کدو حلوایی، انجیر، هندوانه، پیاز، کلم بروکلی، کلم پیچ، ذرت و لوبیای سبز, چای سبز و زردچوبه، استفاده شود.

کنترل مصرف مواد غذایی حاوی چربی های اشباع و اسیدهای چرب ترانس در سرطانهای وابسته به هورمون

دهناد در مورد مواد غذایی که مصرف کنترل نشده آنها می تواند روند این قبیل بیماری ها را تشدید و یا موجب عود مجدد شود، توضیح داد: مصرف منابع غذایی حاوی چربی های اشباع (انواع گوشت های پُرچرب، پوست ماکیان، لبنیات پرچرب و فراورده های حاصل از آن نظیر خامه، کره، پنیر، بستنی و روغن های نباتی جامد) و منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب ترانس (روغن نباتی جامد و کلیه غذاهای پخته یا سرخ شده با آن، کلیه فراورده های صنعتی تهیه شده با روغن مثل؛ شیرینی ها، بیسکویت ها، انواع غذاهای حاضری، سیب زمینی سرخ شده و پیراشکی) باید به صورت کنترل شده و در حداقل مقدار مصرف شود.

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
نسخه قابل چاپ