تأکید به تغذیه کودکان مادران شاغل در ادارات با شیر مادر، در شهرستان قزوین

1398/5/26 شنبه

مهندس مسلم میرزابابایی، معاون مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین، گفت: در دومین نشست شورای مشاوران و پیام گزاران سلامت ادارات شهرستان، برنامه های هفته شیرمادر تشریح و بر اهمیت تغذیه کودکان مادران شاغل در ادارات با شیر مادر تاکید شد.

وی اظهار کرد که بر اساس مصوبات نشست های قبلی، مقرر شده بود که مشاوران سلامت دستگاه ها، شورای ارتقای سلامت کارکنان دستگاه خود را با حضور مدیران تشکیل و برای سلامت کارکنان و پروژه های خود برنامه ریزی کنند که این موضوع نیز پیگیری شد.

لزوم مداخله سازمان ها برای افزایش سطح سلامت

این نشست، در پایان هفته سوم مرداد ماه 1398 برگزار شد و نوروزعلی عزیزخانی، معاون امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در خصوص سیمای سلامت در شهرستان صحبت کرد و ضمن بررسی ابعاد مختلف سلامت و شاخص های آنها در مقایسه با کشورهای دنیا و خاورمیانه، خواستار مداخله سازمان ها برای افزایش سطح سلامت در جامعه شد.

لیدا زرگینی، کارشناس مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت و رقیه خدادادبیگی، کارشناس برنامه شیرمادر مرکز بهداشت شهرستان قزوین هم نکاتی را درباره اهمیت تغذیه کودکان مادران شاغل در ادارات با شیر مادر گفتند.

ایجاد حساسیت در سازمان‌ها، پاسخگویی اجتماعی آنها را افزایش می دهد

مهندس حمید گلناری، مسؤول دبیرخانه شورای سیاست گذاری سلامت مرکز بهداشت شهرستان قزوین نیز در این رابطه گفت: ایجاد حساسیت در سازمان‌ها نسبت به حفظ سلامت کارکنان، سلامت محیط زیست پیرامون و سلامت مصرف کنندگان خدمات و محصولات این سازمان ها، پاسخگویی اجتماعی آنها را افزایش می دهد.

ایشان با بیان اینکه ايجاد شبكه مشاوران سازماني سلامت، روشي براي جلب حمايت و عملياتي كردن عوامل اجتماعي موثر بر سلامت است؛ گفت: تشکیل شورای پیام گزاران سازمان ها به عنوان يكي از روش‌هاي نهادينه‌سازي همکاری بین‌بخشی، سعي دارد با تشكيل شبكه سازماني مشاوران سلامت از طريق انتخاب کارشناسان خبره سازماني، اهداف خود را عملي کند.

فعال بود 30 مشاور سلامت در سازمان ها

وی بیان کرد: در حال حاضر 30 مشاور سلامت در سازمان ها فعال هستند و با کمک آنان در سال 1397 برنامه های زیادی در سازمان ها، مانند: برگزاری نشست های آموزش سلامت، مراقبت از سلامت کارکنان، توزیع پیام های بهداشتی، اجرای پاس ورزش، روزهای بدون خودرو، پیاده روی و کوهنوردی کارکنان و سایر برنامه های نشاط آور انجام شده است.

مسؤول دبیرخانه شورای سیاست گذاری سلامت مرکز بهداشت شهرستان قزوین گفت: ظرفیت استفاده از توانائی و همکاری های مشاوران سلامت سازمان ها در افزایش سطح سلامت کارکنان و برنامه ها و سیاست های آن ها بسیار موثر بوده و در سال 97 با برگزاری هفت نشست، دستاوردهای خوبی حاصل شده است.

مهندس گلناری بیان کرد که در سال 97 با همکاری و هماهنگی انجام شده با مشاوران سلامت سازمان ها، نشست های هماهنگی و دیدار با مسوولین سازمان های موثر در سلامت با مدیریت مرکز بهداشت و روسای اداراتی همچون بهزیستی، دامپزشکی، نیروی انتظامی، ارتش، سپاه، دادگستری، آموزش و پرورش، شورای شهر برگزار شد که این موضوع نیز یکی از دستاوردهای بزرگ هماهنگی های برون بخشی برای ارتقای شاخص های نظام سلامت بود.