این نشست در خصوص برنامه مدخله ای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان انجام گرفت نشست آموزشی در خصوص طرح تمرینات کششی در مدرسه، برنامه مداخله ای کاهش نشست آموزشی در خصوص طرح تمرینات کششی در مدرسه، برنامه مداخله ای کاهش اضافه وزن و چاقی در دانش آموزان و برنامه های سلامت نوجوانان و مدارس در سال تحصیلی (97-96)، توسط کارشناسان واحد سلامت نوجوانان و مدارس مرکز بهداشت در روزهای ششم الی نهم شهریور 96 جهت کلیه بهورزان و مراقبین سلامت (100 نفر) در مراکز بازآموزی بویین زهرا، ارداق و دانسفهان تشکیل شد.
در این برنامه آذر ذوالفعلی کارشناس مسئول سلامت نوجوانان و مدارس ابتدا در خصوص روند انجام معاینات نوجوانان در سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: لازم است معاینات غربالگری و پزشکی دانش آموزان پایه های (1-4-7-10)در طول سال تحصیلی جدید و همچنین معاینات غربالگری و پزشکی نوجوانان غیر دانش آموز به میزان(10%)، در رده های سنی (9-12-15 ساله ) تا پایان سال 96 انجام و در سامانه سیب ثبت گردد.
وی در خصوص اجرای طرح تمرینات کششی در کلاس درس و مدرسه عنوان داشت: این طرح جهت دانش آموزان مقطع ابتدایی دوره دوم (پایه های 4-5-6) با هدف کلی ارتقاءسطح سلامت دانش آموزان از طریق افزایش آگاهی، نگرش و بهبود عملکرد دانش آموزان در خصوص تحرک و فعالیت فیزیکی با استفاده از پوستر تمرینات کششی در کلاس اجرا خواهد شد.
ضرورت تحرک بدنی:
فعالیت بدنی جزء ضروری زندگی برای کارکرد و فعالیت هر چه بهتر قلب و عروق و تندرستی است.
هر نوجوانان 6 تا 18 سال باید حداقل روزانه 60 دقیقه فعالیت بدنی متوسط و شدید داشته باشد.
مضرات کم تحرکی و بی تحرکی:
* بی تحرکی یکی ازعوامل مهم خستگی زودرس ،عدم تمرکز وکاهش قدرت ذهنی است
* بی تحرکی در ابتلاء به بیماریهای غیر واگیر مانند: سرطان،بیماریهای قلبی و عروقی ،فشار خون بالا ،دیابت و افسردگی نقش دارد.
* بی تحرکی سبب اضافه وزن و چاقی می شود.
* بی تحرکی خصوصاً در نوجوانان موجب ضعیف شدن و عدم استحکام استخوانها و در آینده مستعد پوکی استخوان می گردد.
در پایان ذوالفعلی پس از توضیحات لازم در خصوص برنامه مداخله ای پیشگیری اضافه وزن و چاقی در نوآموزان بدو ورود به دبستان خاطر نشان کرد: این طرح با هدف افزایش سطح آگاهی والدین، کارکنان مدارس و دانش آموزان در زمینه علل و عوارض چاقی و روشهای پیشگیری و کنترل آن، عادات صحیح شیوه زندگی سالم، عادات تغذیه ای، فعالیت فیزیکی و ... در سال تحصیلی (97-96) در سطح مدارس اجرا خواهد شد.